Welkom op mijn website.

Filigraan ("quilling" in het Engels) is een techniek waarbij smalle papierstroken worden opgerold tot spiralen, die vervolgens in model worden gebracht. Door de verkregen vormen samen te voegen ontstaan de meest uiteenlopende motieven. Op mijn website kunt u nog veel meer informatie vinden over filigraan met papier. Daarnaast vindt u in de galerij talloze voorbeelden die naar thema gerangschikt zijn. Op mijn blog leest u waar ik op dit moment mee bezig ben op het gebied van filigraan, of kunt u korte verslagjes lezen van allerlei evenementen waar filigraan te vinden was.

Klik op de onderwerpen in de knoppenbalk bovenaan of onderaan deze pagina of maak een keuze uit het linkermenu. Naast mijn eigen informatie, afbeeldingen, boekentips enz. kunt u op mijn site terecht voor allerlei informatie over de Nederlandse Filigraanvereniging. De Filigraanvereniging heeft geen eigen site, maar via www.filigraan.nl blijft u helemaal op de hoogte.  Veel plezier!

Op 22 april 2017 organiseerde de Nederlandse Filigraanvereniging Filigraan Activiteitendag. Kijk in mijn fotoboek voor een foto-impressie van deze dag. Op zondag 23 april zijn nog foto's toegevoegd. Bekijk ze alle 70!
 
Door omstandigheden is het voorlopig niet mogelijk deze website regelmatig bij te werken. Mijn excuses voor het ongemak.
 
31 mei 2017: Verenigingsnieuws
31 mei 2017: Evenementen  (de volgende Filigraan Activiteitendag).
7 mei 2017: Galerij (Sieraden)
23 april 2017: Fotoboek (Foto's van de Filigraan Activiteitendag in IJsselstein);
22 april 2017: Persberichten (Filigraan Activiteitendag op RTV-9).
18 november 2016: Vanaf nu kunt u via de contactknop (links op deze pagina) contact met mij opnemen.
20 juli 2016: Materialen (pincetten);
26 juni 2016: Materialen (rondhout);
 
 
Klik voor alle evenementen.
knipoogSmall
 
 
 

Wat is filigraan?

Achtergrondinformatie over papierfiligraan ("quilling" in het Engels). Waar komt filigraan vandaan en meer over de relatie met hout- en zilverfiligraan.

Fkaart expo

Achtergrondinformatie

Filigraanvereniging

Informatie en het laatste nieuws over de activiteitendagen, het lidmaatschap, het bestuur en de  contactgegevens van de Nederlandse Filigraanvereniging.

sitevereniging

Lees over de Filigraanvereniging

Articles in English

Beside photo's, general quilling information, pictures, quilling book info, etc. you will find details and news about the Dutch Quilling Guild.

siteengeland

Articles in English